Inzerce práce v gastronomii, hotelnictví, lázeňství a cestovním ruchu
    
    
     20. listopadu 2017   |   10:21
Uživatel nepřihlášen



Pokročilé hledání 

Kuchařské školy mění socialistickou výuku

Životopis uchazeče o práci v hotelnictví a gastronomii

Doporučení pro psaní životopisu uchazeče o práci v hotelnictví a gastronomii.

Stručně, přehledně a cíleně! 3 zásady, jichž by se měli uchazeči o práci řídit. Neměli by se při psaní životopisu cítit jako ve škole při psaní seminární práce, tedy čím více tím lépe. Naopak, měli by se vcítit do role druhé strany, tedy personalisty či manažera a uvědomit si, že ten často nemá čas číst sáhodlouhé romány. Potřebuje informace, tedy základní osobní údaje, kontaktní údaje, přehled pracovních zkušeností, vzdělání, znalosti a dovednosti. Je možné zmínit zájmy a reference.

Osobní údaje – každý má právo zvolit si, do jaké míry tyto údaje poskytne a to by mělo být respektováno minimálně do doby, kdy spolu obě strany jednají o nástupu do zaměstnání.

Pracovní zkušenosti - v našem oboru gastronomie a hotelnictví je často zbytečné do životopisu psát, jakou náplň práce obsahuje např. pozice recepční či F-B Manager. Pod tímto pojmem si každý, kdo v oboru pracuje, umí představit, jakou práci uchazeč vykonával. Daleko důležitější je zmínit standard a kapacitu hotelu či restaurace. To napoví zkušenému personalistovi a manažerovi více, než samotná náplň práce. Doporučuji tedy maximálně zmínit nejdůležitější úkoly, především ty, které mají souvislost s novou požadovanou pracovní pozicí a vyhnout se obecnému přehledu či kopírování popisu pracovní činnosti bývalého zaměstnavatele.

Při řazení pracovních zkušeností doporučuji začít tím, co má největší spojitost s pracovní pozicí, na kterou se uchazeč hlásí. Vystudoval-li např. hotelovou školu, ale nikdy v oboru nepracoval, začne přehledem studia a teprve potom bude stejným způsobem systematicky pokračovat přehledem zaměstnání. Naopak, má-li poslední a jedinou zkušenost v hotelu, rozhodně začne řadit zaměstnání od nejaktuálnějšího dolů. Je-li významná zkušenost uprostřed kariéry, je vhodné jí věnovat nejvíce prostoru a tím jí zvýraznit.

Vzdělání, znalosti a dovednosti – uvedení nejvyššího dosaženého vzdělání je samozřejmostí. Pokud kandidát dosud studuje, je nutné jasně definovat formu studia, aby zaměstnavatel mohl odpovědně posoudit, zda pracovní zatížení a plánování směn umožní kandidátovi věnovat se studijním povinnostem. Dále je potřeba uvést znalosti cizích jazyků. Je-li pisatel evidentně české národnosti, pak uvádění češtiny a slovenštiny rozhodně nepovažuji za znalost cizích jazyků a to i přesto, že mladší generace již má se slovenštinou velké problémy. Protože existuje několik obecně užívaných stupňů znalostí cizích jazyků, definujte je tedy hlavně tak, aby jste se nemuseli červenat, přejde-li během pohovoru personalista do angličtiny či španělštiny, uvedli-li jste jejich komunikativní znalost. Disponujete-li dalšími znalostmi a dovednostmi, rozhodně je uveďte. Nezapomeňte zmínit své PC dovednosti, absolvované kurzy, školení a tréninky.

Absolventi - absolventi škol někdy vypisují předměty, které absolvovali v rámci studia. Důvodem je zdání, že životopis není dostatečně dlouhý. To ale opravdu není nutné. Absolvování předmětu Základy managementu opravdu není důvodem pro nikoho domnívat se, že bude dobrý manažer a bez jakýchkoliv dalších zkušeností hlásit se na manažerský post, přestože se před jménem dotyčného objevuje titul. Studenti, zvláště vysokých škol, by měli již během studia přemýšlet o svém uplatnění, absolvovat brigádně praxi a zvolit si téma bakalářské či diplomové práce související s oborem, kterému se chtějí po ukončení studia věnovat. Toto jsou atributy, které se v životopise absolventa cení, neboť ukazují na zájem a systematickou práci studenta v oblasti svého osobního rozvoje. Pokud tomu tak ovšem není, je lepší poslat životopis jen se základními údaji, který jasně říká, že kandidát je nepopsaný list, což může být i výhodou, neboť dává manažerovi šanci nového zaměstnance zapracovat a naučit ho dobrým pracovním návykům, což je mnohem snažší, než napravovat návyky špatné.

Fotky – raději doporučuji fotky do životopisu nepřidávat. Podle zkušeností vím, že z 95% jsou nekvalitní, často nevhodné a dostanou-li se do nesprávných rukou, slouží spíše k obveselení pracovního dne příjemce. Pokud ale fotku chcete vložit, doporučuji pouze pasového formátu vloženou do textu tak, aby se s ní dalo co nejméně hýbat a upravovat.

Přílohy – kopie různých osvědčení o absolvovaných školeních a reference je vhodné přinést sebou až na pohovor. Je dobré je zmínit, ale jako přílohy životopisu se hodí pouze v případě, mají-li opravdu mimořádný význam pro získání požadované pozice. Zkušený personalista a manažer již z přehledu pracovních zkušeností dokáže odhadnout, zda kandidát určitými tréninky prošel, takže krátká informace je dostačující a otevírá prostor ke konverzaci během osobního pohovoru.

Záverečná doporučení:

  • Ideální velikost životopisu je jedna strana formátu A4, maximum jsou dvě.
  • Zkontrolujte si gramatickou správnost. Životopis by měl být bez chyb!
  • Pokud posíláte životopis na více míst, neposílejte jej hromadným mailem se zobrazením všech adresátů.
  • Evidujte si, komu jste co poslali a na jakou pozici jste se hlásili. Je velmi odrazující, zve – li potencionální zaměstnavatel uchazeče na pohovor a ten se ptá, na jakou pozici se to vlastně hlásil.
  • Životopis pište na míru konkrétnímu zaměstnavateli. Podle toho vyzdvihněte své přednosti a zkušenosti. Ukažte zájem a znalost prostředí v dané oblasti. Na případný pohovor se připravte a vždy si pečlivě projděte dostupné informace o společnosti.


Autor: Ing. Anna Kulíková




Komentáře, dotazy a připomínky nám můžete zaslat kontaktním formulářem.
Uživatelské jméno 
Heslo 


Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo
 
 
Odborná spolupráce
GASTRO & HOTEL
GASTRO Plus
C.O.T.
 





















TOPlist