Inzerce práce v gastronomii, hotelnictví, lázeňství a cestovním ruchu
    
    
     26. září 2017   |   20:04
Uživatel nepřihlášen



Pokročilé hledání 

Kuchařské školy mění socialistickou výuku

Personalistika

Někteří absolventi by chtěli hned post ředitele hoteluNěkteří absolventi by chtěli hned post ředitele hotelu | 26. 01. 2015
10.11.2014 Rozhovor s Annou Kulíkovou, ředitelkou lidských zdrojů společnosti CPI Hotels Současná personální ředitelka CPI Hotels se v oblasti lidských zdrojů v hotelnictví pohybuje již od roku 2004, kdy pracovala pro společnost TOP Hotels Groups. Díky svým profesním zkušenostem založeným na každodenní práci s lidmi zdůrazňuje vedle vzdělá ...
Nábor s ohledem na zásadu rovného zacházení a zákaz diskriminace | 28. 04. 2013
Práce s kandidáty během přijímacího řízení s ohledem na zásadu rovného zacházení a zákaz diskriminace Obecný zákaz diskriminace stanoví Listina základních práv a svobod v čl. 3. V souvislosti s implementací směrnic EU do českého právního řádu je od 1.12.2009 účinný antidiskriminační zákon a protože ...
Pracovní doba v praxi | 15. 01. 2013
Pracovní doba, pojem na první pohled jednoduchý, ovšem v gastronomii a hotelnictví, kde s koncem pracovní doby služba nekončí a kde jsou typické denní i sezónní výkyvy v návštěvnosti, jde o poměrně komplikovaný prvek činnosti způsobující řadu problémů a to zejména díky špatnému plánování rozvrhů pracovních smě ...
Zavádění nepopulárních opatření: „Začněte u sebe!“ Zavádění nepopulárních opatření: „Začněte u sebe!“ | 26. 05. 2012
Každý šéf či vedoucí pracovník se během své kariéry dostane do situace, kdy je nucen realizovat nepopulární opatření, změny či sdělovat nepříjemné informace svým podřízeným. V takových situacích jsou sice dobré manažerské schopnosti i teoretické znalosti velmi důležité, ale protože řízení změn patří k nejná ...
Podepsáním pracovní smlouvy proces výběru nekončí | 15. 04. 2012
Adaptace a orientace nově přijatých zaměstnanců má stejný význam, jako jejich výběr a v širším smyslu bychom ji mohli chápat jako jednu z procedur související s náborem zaměstnanců, neboť začíná již v době, kdy byl s uchazeč vybrán a akceptoval pracovní nabídku a pokračuje po řadu týdnů či ...
ROZVRŽENÍ PRACOVNÍ DOBY V GASTROPROVOZECH | 15. 01. 2012
Rozvržení pracovní doby v hotelnictví a gastronomii není jednoduché, neboť je nezbytné zajistit provoz, který je náročný na denní i sezónní výkyvy v návštěvnosti, dodržovat zákonné povinnosti vyplývající především ze zákoníku práce a zároveň se snažit díky optimálnímu počtu personálu ...
Adaptace nových zaměstnanců má stejný význam jako jejich výběr | 15. 10. 2011
Najít a vybrat kvalitního zaměstnance je v dnešní době složitý a často finančně náročný proces. Přesto mnoho společností končí tento proces podepsáním pracovní smlouvy a dál nevěnují novému zaměstnanci dostatečnou pozornost. Následně řeší problémy spojené s odchody nedávno přijatých zaměstnanců nebo ...
Úspěch firmy stojí a padá na kvalitě jejích lidí | 15. 04. 2011
Velmi často slýcháváme heslo, že lidé jsou nejdůležitějším aktivem podniku. Nakolik si to ovšem uvědomují majitelé firem či management organizací? Rozhodnutí týkající se výběru vhodných zaměstnanců patří k výchozím a nejdůležitějším úkolům. Nevhodný výběr a chybné závěry vý ...
Dobrá pověst podniku | 10. 04. 2010
...je sama o sobě účinným nástrojem k získávání pracovníků   Úspěch firmy stojí a padá na kvalitě jejích lidí a nesmíme zapomínat, že jde o oboustranný proces – nejenom my si vybíráme zaměstnance, ale i oni si vybírají nás. Možná bychom se mohli na tento problém podívat také ...
 


Archivované články.
Komentáře, dotazy a připomínky nám můžete zaslat kontaktním formulářem.
Příspěvky do této rubriky posílejte prosím na níže uvedený email.
 
Uživatelské jméno 
Heslo 


Zaregistrovat se
Zapomenuté heslo
 
 
Odborná spolupráce
GASTRO & HOTEL
GASTRO Plus
C.O.T.
 





















TOPlist